Mykistävää taidetta – uskoisitko näitä papereiksi?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Newyorkilainen taiteilija Maude White tekee taidetta leikkaamalla erilaisia kuvia irti paperista. Uskomatonta kyllä, kaikki Whiten teokset on tehty käsin askarteluveitsen ja saksien avulla. Maude White luo unenomaisia teoksia paperista kaivertamalla siitä taidokkaasti ohuita ja kaarevia linjoja.

Brave baby fly home.

Kuva, jonka Brave Bird (@maude_alta) julkaisi

Teoksissa esiintyy usein pitkähiuksinen nainen, lintuja, luurankoja sekä satuolentoja. Whiten teoksia on ollut esillä useissa newyorkilaisissa taidegallerioissa. Taiteilija esittelee teoksiaan myös omilla Brave Bird Paper Art -nimisillä verkkosivuillaan. Nämä hauraat paperista leikatut kuvat näyttäisivät varmasti upeilta kehyksissä.

The face I met.

Kuva, jonka Brave Bird (@maude_alta) julkaisi

Why it's hard to leave you.

Kuva, jonka Brave Bird (@maude_alta) julkaisi

Baby's going wandering.

Kuva, jonka Brave Bird (@maude_alta) julkaisi

Kuva, jonka Brave Bird (@maude_alta) julkaisi