Miesten joogaposeeraukset hämmästyttävät

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vaikka joogasta on tullut valtavan suosittu kuntoilulaji, on edelleen melko yleistä, että miehet suhtautuvat joogaamiseen varauksellisesti. Monella on sellainen mielikuva lajista, että tunneilla tehdään naisellisia venytyksiä, kevyitä liikkeitä ja keskitytään mielenrauhan löytämiseen.

Amygoalen.com
Amygoalen.com

Todellisuudessa tasapainon löytäminen ja ylläpitäminen on kaikkea muuta kuin kevyttä. Valokuvaaja Amy Goalen on ikuistanut joogaposeerauksia tekevät miehet kuvasarjaansa. Miesten jooga-asennot näyttävät erittäin haasteellisilta ja niiden tekeminen vaatii lihaksia ja tasapainoa. Goalen on halunnut kuvata joogaavat miehet osana kasvussa olevaa trendiä, brogaa.

Muun muassa Briteissä on alettu järjestää erityisiä miesten jooga tunteja, eli broga-tunteja, joihin ottavat osaa vain miehet. Tunneilla tehdyt harjoitukset ovat opettajien mukaan miehekkäämpiä ja kaikki liikkeet on suunniteltu miehen fysiikkaa silmällä pitäen.

Daily Mail -lehden mukaan mallikaunottaret Miranda Kerr ja Rosie Huntigton-Whiteley ovat joogan ystävinä kokeilleet myös brogaa. Naiset ovat pitäneet miehistä joogaa paljon fyysisempänä kuin tavallista ja ovat olleet erittäin kiinnostuneita lajista. Neitokaisten harmiksi, he eivät voi osallistua broga-tunneille vaan heidän täytyy pyytää broga-opettajaa pitämään heille yksityistunteja.