Raju talvimyrsky iski öljynporauslauttaan – hurja merenkäynti videolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikonloppuna Pohjanmerellä kuvattu video osoittaa, kuinka hurjaa öljynporauslautalla on työskennellä keskellä talvea. The Borgholm Dolphin -lautta keinui valtavien aaltojen mukana ja merenkäynnin katsomisen perusteella voisi kuvitella, että miehistö olisi vähintäänkin merisairaana.

YouTube
YouTube

Lautalla työskennelleiden työntekijöiden mukaan myrskyyn on osattu varautua ja tähän aikaan vuodesta on täysin normaalia, että merellä myrskyää. Miehistön jäsenet kertoivat, että epätavallista myräkässä oli se, että se kesti yhtäjaksoisesti useamman päivän.

Usein talvimyrskyt pyyhkäisevät päivässä tai parissa ohi, mutta viikonloppuinen kesti pidempään kuin yleensä. Lautan miehistö on varmasti tottunut aallokkoon ja keinumiseen, mutta on vaikea kuvitella, että videon kaltaisesta aallokosta selviäisi ilman pahoinvointia. The Borgholm Dolphin otti aallot kuitenkin hyvin vastaan ja työntekijät kokivat olevansa suhteellisen turvassa lautan sisällä.