Kissalle sukupuolenkorjausleikkaus – hermafrodiitista tehdään kolli

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kanadalainen Murphyn perhe adoptoi lemmikikseen kadulta pelastetun kissan. Perheen yllätykseksi heidän ensimmäisellä eläinlääkärikäynnillä selvisi, että Mittens-kissa oli hermafrodiitti. Viirusilmällä oli sekä naaraan että uroksen sukupuolielimet.

CBC News
CBC News

Omistajia ei haitannut kissan intersukupuolisuus, mutta lääkäri kertoi, että siitä saattaa olla haittaa kissalle itselleen. Perheenäiti kertoi CBC-uutiskanavan haastattelussa, että eläinlääkäri oli suositellut kissalle sukupuolenkokorjausleikkausta.

Kissalla oli varttuessaan alkanut ilmetä virtsausongelmia ja vanhetessaan terveyshaittoja saattais tulla lisää, ellei leikkausta suoritettaisi. Niinpä Mittensin omistajat olivat vaikean valinnan edessä. He joutuivat päättämään kumpi kissasta tulee, tyttö vai poika.

Lopulta he päätyivät lopputulokseen, että kissasta tulee kolli. Kuullessaan kissan erikoisesta operaatiosta Murphyn perheen tuttava oli luvannut auttaa heitä operaation maksamisessa. yli 1.000 euroa maksava sukupuolenkorjausoperaatio olisi tehnyt suuren loven perheen taloudelle. Onneksi perhetuttava lupasi auttaa ja hänen ansiostaan Mittens on askelta lähempänä elämäänsä kollina.