Sämpylätrendi leviää Irlannissa – ei todellakaan laihduttajan valinta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Suolainen ja rasvainen herkuttelutrendi on kasvattanut suosiotaan ympäri maailman. Yhdysvaltojen vanavedessä muuallakin nyt huomattu, että sipsit maistuvat herkulliselta leivän välissä. Rapeasta välipalaherkusta onkin nyt noussut hitti ainakin Irlannissa.

Belfastissa on nimittäin avattu sämpyläkahvila, jossa herkkuna on sipseillä täytetty leipä. Kahvilan sipsivalikoima on huikea, sillä heillä on tarjottavana 35 eri makuvaihtoehtoa sipseistä. Tuoreen leivän sisään voi valita tavallisten täytteiden lisäksi kasan omia suosikkisipsejään.

Pop-up -hengessä avattu kahvila on testannut erikoisherkkuaan vain väliaikaisesti. Koska kahvilan suosio on ollut räjähdysmäinen, tulee kahvila varmasti vakiinnuttamaan palvelunsa. BBC-uutisten mukaan avaamisen jälkeen kahvila oli myynyt kaikki sämpylänsä kahdessa tunnissa ja henkilökunta joutui hankkimaan lisää raaka-aineita.

Jättimenestyksen saavuttanut kahvila Simply Crisp tulee varmasti laajentamaan toimintaansa tulevaisuudessa. Suolaisen trendiherkun nautiskelijat joutuvat todennäköisesti valmistamaan herkkuaan kotikeittiössään, sillä ainakaan toistaiseksi idea ei ole rantautunut Suomeen.