Hakkerit levittivät tanskalaisnaisen alastonkuvat nettiin – kostoisku oli todella yllättävä

Viihdeuutiset · Stara.fi

2000-luvun tietoyhteiskunnassa ihmiset ovat saaneet kokea tietotekniikan ikävän varjopuolen, kun hakkerit ovat onnistuneet varastamaan ja julkaisemaan kaikkien saataville mittaamattoman määrän ihmisten yksityiseksi aiottuja intiimeitä alastonkuvia. Eräs uhreista on Emma Holten.

Cecilie Bødker
Cecilie Bødker

Taannoin Applen iCloudista päätyi rikollisten käsiin sadoittain maailman superjulkkisten porno- ja alastonkuvia. FBI tutkii tapausta edelleen. Neljä vuotta sitten tanskalainen toimittaja Emma Holten huomasi eräänä aamuna, että hänen Facebook-tilinsä ja sähköpostinsa oli hakkeroitu, ja hänen alastonkuvansa levitetty internetiin.

Siitä sai alkunsa ikävä kierre, jossa hänelle tulvi viestejä miehiltä ympäri maailmaa. Suurin osa miehistä tiesi, että alastonkuvat oli varastettu ja levitetty aikuisviihdesivuille. Lopulta Holten päätti iskeä takaisin ja pyysi valokuvaaja Cecilie Bødkeria ottamaan uuden setin alastonkuvia. Tällä kertaa Holten päätti julkaista kuvat itse verkossa. Syynä oli se, että suunnitelmalliset ja tahdonvastaiset alastonkuvat eroavat toisistaan yhtä paljon kuin suunnitelmallinen seksi ja raiskaus. Niinpä Holten julkaisi alastonkuvansa lehden verkkosivulla kaikkien nähtäväksi.