Vakava vaara WLAN-verkoissa – pikkutyttö hakkeroi tietokoneen minuuteissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden kanssa vieraita WLAN-verkkoja käyttävien tulisi tietää, että tällaiset verkot ovat poikkeuksetta tietoturvaltaan lähes mitättömiä. Nyt tämä on osoitettu konkreettisesti, kun seitsemänvuotias pikkutyttö onnistui hakkeroimaan kahvilan ilmaisen WLAN-verkon minuuteissa.

Splash
Splash

Betsy Davies on ekaluokkalainen tietotekniikan harrastaja, joka onnistui valvotussa ja luvallisessa testissä hakkeroitumaan sisään samassa avoimessa langattomassa verkossa olevaan toiseen tietokoneeseen kymmenessä minuutissa ja 54 sekunnissa.

Tyttö oli perustavinaan kahvilaan oman houkuttelevasti nimetyn avoimen WLAN-verkon, johon kohdekone liittyi. Testiä valvoi yritysten tietoturvaan erikoistunut Marcus Dempsey. Betsy käytti hakkeroimiseen ainoastaan verkosta ilmaiseksi ladattavia ohjelmistoja, joiden käyttöohjeita löytyy verkosta jopa videoina kymmeniätuhansia.