Mies luuli kuvaavansa korallia – sitten tapahtui jotain odottamatonta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sukeltamiseen hurahtanut mies oli kuvannut Karibialla ollessaan merenalaista maailmaa. Korallien vilkas ja vivahteikas elämä oli saanut sukeltajan lumoutuneeksi. Mies huomasi korallin keskellä valkoisen simpukan ja päätti lähestyä sitä.

Uituaan simpukan kuoren viereen sukeltaja huomasi, että kivikkoinen koralli, jota hän oli kokoajan kuvannut heräsi eloon. Kivien ja kasvien seasta paljastui piiloutunut mustekala, joka oli muuttanut värinsä ympäristön mukaiseksi. Ilmeisesti mustekala koki sukeltajan uhkana, sillä se muutti hetkessä muotoaan suuremmaksi ja vaihtoi väriään varoittavan kirkkaaksi.

Maastoutumisen mestari näytti siltä, että tarvittaessa se olisi valmis puolustautumaan. Lopulta sukeltaja perääntyi kameransa kanssa. Mies julkaisi videon Youtubessa ja siitä käy ilmi, että mustekalaa olisi ollut mahdoton havaita, ellei se olisi tehnyt näyttävää muodon ja värien vaihdostaan.