Aston Martin paljasti Vulcan-superautonsa – hintalappu 2 miljoonaa euroa

Autot Lux · Tim Isokivi

Monet autoharrastajat haaveilevat Aston Martin -merkkisen menopelin omistamisesta, mutta vain harvoilla on varaa hankkia itselleen brittiyhtiön luksusajoneuvoa. Merkki on myös tuttu monista James Bond -elokuvista, sillä esimerkiksi Kultasormi-elokuvassa suosikkiagentti hurjastelee DB5-mallisella Aston Martinilla.

Nyt brittiläinen automerkki on paljastanut uuden näyttävän The Vulcan -mallinsa. Futuristinen menopeli sisältää seitsemänlitraisen V12-moottorin ja yltää yli 800 hevosvoimaan. Sokerina pohjalla tosielämän superauto syöksee tulta sivupakoptkistaan.

Aston Martinin autot ovat tunnetusti hintavia, mutta The Vulcanista saa maksaa hieman yli kaksi miljoonaa euroa. Kyseessä ei ole myöskään kauppareissuja varten suunniteltu auto, sillä The Vulcan on tarkoitettu käytettäväksi tavallisten autoteiden sijaan ajoradoilla. Auton ostajille tarjotaan ilmaisia kursseja, joilla heidät perehdytetään perinpohjaisesti normaaleista automalleista erottuvan menopelin käyttöön.