Oikeus: Avioeron voi hakea Facebookissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebook on useille ihmisille erottamaton osa jokapäiväistä elämää. Vaikka monet luovat sosiaalisessa mediassa kontakteja uusiin tuttavuksiin, se voi myös erottaa ihmisiä toisistaan. Nyt Yhdysvalloista on kantautunut uutinen, jossa avioeroa haettiin laillisesti Facebookin kautta.

Newyorkilaispariskunta Ellanora Baidoo ja Victor Sena Blood-Dzraku erosivat vuosia sitten, ja ovat olleet sen jälkeen yhteydessä ainoastaan Facebookin kautta. Ellanora ei kuitenkaan pystynyt virallisesti eroamaan miehestä, sillä hän ei onnistunut toimittamaan Victorille eropapereita. Victorilla ei ole vakituista osoitetta, eikä hän suostunut näkemään ex-vaimoaan kasvotusten.

New York Daily News -lehden mukaan oikeuden tuomari päätti lopulta antaa Ellanoralle luvan toimittaa miehelle avioeropaperit Facebookin viestitoiminnan avulla. Yleensä paperit täytyy toimittaa henkilökohtaisesti, mutta tässä tapauksessa muita vaihtoehtoja ei tuomarin mukaan ollut.