Suomalaisnyrkkeilijän karu tarina elokuvaksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Daddy Loves You on Ninotchka Rokosan ohjaama ja Arto Koskisen tuottama 56-minuuttinen dokumenttielokuva maailman huipulle tähtäävästä ammattinyrkkeilijä Jussi Koivulasta. Koivulalla on ollut rankka menneisyys ja hän on kokenut monia menetyksiä, mutta onnistunut aina ansiokkaasti nousemaan eteen tulleiden vaikeuksien yläpuolelle.

Obscure Entertainment
Obscure Entertainment

29-vuotias nyrkkeilijä tuli orvoksi alkoholin ja päihteiden vuoksi 12-vuotiaana ja menetti myöhemmin samasta syystä myös kaksi sisarustaan. Jussi Koivulan mukaan nyrkkeily on ainoa ammatti, minkä hän kykenee itsellään näkemään, vaikka hän ei ajattelekaan omaavansa siihen mitään erityisiä lahjoja.

Jussi Koivula on vähättelystään huolimatta uskomattoman lahjakas nyrkkeilijä, jonka ura uhkasi katketa silmävamman vuoksi. Daddy Loves You -nimisessä dokumenttielokuvassa Koivula valmistautuu otteluun, joka ratkaisee saako hänen 17-vuotinen nyrkkeilyuransa jatkua kohti MM-titteliottelua. Silmälääkärin tarkastuksen jälkeen Jussi käy läpi kolhuista elämäänsä samalla, kun epäonnistunut painonpudotus uhkaa estää hänen osallistumisensa ratkaisevaan otteluun.

Daddy Loves You on tamperelaisen elokuvatuotantoyhtiö Obscure Entertainmentin ensimmäinen pitkä dokumentti, joka julkaistaan 17. huhtikuuta 2015. Elokuva tullaan näkemään ensimmäisenä Pirkanmaan elokuvakeskus & Arthouse Cinema Niagaran järjestämissä yleisölle avoimissa näytöksissä kuluvan kevään aikana.