Tutkijat ymmällään – albiino delfiini muuttui vaaleanpunaiseksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Vaikka suuri osa harvinaisista albiino-delfiineistä elää luonnossa, ovat jotkut eläinpuistot onnistuneet pyydystämään erikoisen nisäkkään viihdebisnekseensä. Eläintenhoitajia ihmetyttänyt mysteeri on ratkennut, sillä albiino-delfiinien värimuutos on onnistuttu selvittämään.

Valkoiset delfiinit muuttuvat nimittäin pinkeiksi aina, kun ne ovat ahdistuneita, vihaisia tai surullisia. Vaikka pinkkejä delfiinejä on nähty myös luonnossa, ovat vangitut yksilöt useammin pinkkejä.

Tutkijat ovat kertoneet, että ihmisten tavoin ne ”punastelevat” ja usein sillä viestitään negatiivisista ja murheellisista tuntemuksista. Daily Mail -lehden mukaan yksi näistä upeista eläimistä elää Taiji Whale Museum -merimuseossa, Japanissa.

Vaikka merimuseo vakuuttaa, että he huolehtivat albiino-delfiininsä hyvinvoinnista, nähdään se usein esiintymässä punertavan sävyisenä. Albiino-delfiinien tapauksessa söötti pinkin väri, ei kerro nisäkkään iloisuudesta vaan päinvastoin. Albiino-delfiinien valkoinen väri sen sijaan viestii terveydestä, onnellisuudesta ja hyvästä olosta.