Kauppa veloittaa naisilta 24 prosenttia miehiä vähemmän – tasa-arvon nimissä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Elena Schlenker -niminen taiteilija on perustanut Pittsburghiin putiikin nimeltä 76100. Putiikki 76100 nimi kertoo siitä, että kokopäivätyössä olevat naiset tienaavat noin 76 senttiä jokaista dollaria kohti, minkä mies tienaa. Schlenker on päättänyt pienen putiikkinsa avulla ottaa kantaa tuloeroon ja tehdä sen todella konkreettisesti. Schlenkerin putiikissa on myynnissä pelkästään naispuolisten taiteilijoiden tekemiä teoksia ja käsitöitä. Putiikin nimellä 76100 on myös sellainen merkitys, että liikkeessä nainen saa kaikista tuotteista 24 prosentin alennuksen miehen joutuessa maksamaan täyden hinnan tuotteista. Tämä on konkreettinen tapa, jolla Schlenker haluaa tuoda esille sen, että naisten tienatessa vähemmän heidän tulisi saada myös maksaa vähemmän. Refinery29-sivusto kertoo 76100 -putiikista ja Elena Schlenkerin missiosta saada ihmiset huomaamaan käytännössä tuloeron vaikutukset. Pennsylvaniassa vallitsevan tuloeron myötä naiset joutuisivat tekemään kaksi työpäivää enemmän viikossa tienatakseen yhtä paljon kuin miehet viiden päivän aikana.

My view this weekend. #lessthan100shop

Kuva, jonka elanaschlenker (@elanaschlenker) julkaisi

Back at #lessthan100shop today talking about the #gendergap. Today is an especially significant day for the store: it's #equalpayday which marks how far into the year a woman must work in order to earn the same amount of money as a man in the previous year. We've got free newspapers here with info about the issue and how you can get involved, as well as work from tons of amazing women artists and makers: @kayeblegvad @cherrybombemag @ovenly @teeteebeezie @makerscircle @sadiebarnette @ninachanel @lenkaclaytonstudio @kaylamattes @karenkimmel @taryncowart @gotagirlcrush @peopleiveloved @gogograce @spaces_corners @reikoyamamotostudio @jennypennywood @aelfie_ @rosebeerhorst @saucyunicorn @gottesss @reallyrialeigh and more! All full price for men, 76% of the price for women.

Kuva, jonka elanaschlenker (@elanaschlenker) julkaisi