StaraTV Alpeilla: Les Diablerets, Sveitsi

Alpeilla Matkailu · Stara.fi

Alpes Vaudoises on usean hiihtokeskuksen muodostama suuri hiihtoalue Lounais-Sveitsissä, johon kuuluvat myös Villars-Gryon ja Les Diablerets. Aikoinaan pientä alppikylää hallitsivat ilkeät pirut, ja sittemmin Venäjän päämies Lenin kävi snapsilla Les Diableretsissä.

Les Diableretsin hiihtokeskus sijaitsee aivan Villarsin naapurissa ja pitää sisällään jäätikön sekä hyvät offarit ja lautailumahdollisuudet. Glacier 3000 -nimellä tunnetusta jäätiköstä johtuen myös kesähiihto on alueella mahdollista. Hiihtoalue jakautuu Glacier 3000 -jäätikköön ja laakson toisella puolella sijaitsevaan Isenaun hiihtoalueeseen.

– Ennen vanhaan kyläläiset luulivat, että pienet pirut paukuttavat kalliota ja pitävät juhliaan vuoristossa. Siksi jäätikkö oli pelätty paikka. Kun huomattiin, että kovat äänet tulivat jään lohkeilusta, tuli alueesta hetkessä suosittu vaellus ja laskettelukohde. Paikan ja hissijärjestelmät entisöi formulapomo Bernie Ecclestone, joka halusi tehdä jäätiköstä ihmisten kohtaamispisteen ympäri vuoden, matkailun paikallispomo Guy Chanel kertoi.

Kuva: Alpeilla, Stara
Kuva: Alpeilla, Stara
Kuva: Alpeilla, Stara
Kuva: Alpeilla, Stara