Top Gear menetti toisenkin tähtijuontajan: ”Olisi tyhmää jatkaa ohjelmaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma Top Gear on ollut viime aikoina maailman seuratuin myös muualla kuin televisiossa. BBC antoi yllättäen ohjelman suosikkijuontaja Jeremy Clarksonille potkut ja veti koko ohjelman pois televisioruuduista. Sittemmin ohjelman jatkosta on liikkunut monenlaisia spekulaatioita, mutta nyt hittisarjan arkkuun on ehkä isketty viimeinen naula.

Daily Mail nimittäin uutisoi, että Clarksonin potkujen lisäksi myös toinen suosikkijuontaja James May on päättänyt jättää ohjelman. Hänen kerrotaan perustelleen päätöstään sillä, että ilman Clarksonia ohjelma olisi laimea. Juontajan mukaan BBC olisi tyhmä jos edes yrittäisi jatkaa ohjelman tekemistä ilman Clarksonia. Mayn päätöksen myötä saivat lisäpuhtia myös huhut siitä mille kanavalle Clarkson sekä hänen aisaparinsa James May ja Richard Hammond siirtyvät tekemään samalla tiimillä uutta ohjelmaa.

Ikävään tilanteeseen johti välikohtaus, jossa Jeremy Clarkson ajautui puolen tunnin sanaharkkaan tuottaja Oisin Tymonin kanssa, koska hotellista ei löytynyt lämmintä ruokaa. Kiistan lopuksi Clarksonin kerrotaan lyöneen tuottajaa nyrkillä kasvoihin, minkä seurauksena Tymon kiidätettiin sairalaan paikattavaksi. BBC hyllytti sekä juontajan että ohjelman saman tien välikohtauksesta kuultuaan. Clarkson on suututtanut televisiokatsojia muun muassa rasistiseksi katsotuilla puheillaan sekä piirtämällä maailman suurimpiin lukeutuvan peniksen Los Angelesin tulvakanaaliin sekä vitsailemalla olevansa valmis teloittamaan Britannian lakkoilijat.