IKEA julkisti jymy-yllätyksen – tässäkö tulevaisuuden älykeittiö?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Huonekalujätti IKEA on julkaissut netissä videon älykeittiöstä, jossa esitellään konsepti vuoden 2025 keittotasoille. Yksi hämmästyttävimmistä ja futuristisimmista uutuuksista on älykeittiötaso, joka kertoo ruokien ravintoarvot, niihin liittyvät reseptit ja opastaa valmistuksessa.

Videolla esitelty konsepti on kehitetty yhteistyössä lontoolaisen suunnitteluyrityksen Ideon kanssa ja kehitystyöhön on osallistunut Lundin ja Eindhovenin yliopistot. Älykeittiössä on käytetty teknologiaa, jota ei ole ennen nähty. Vaikka älykeittiön suunnittelu ja kehittäminen on vielä kesken, on kuluttajilla ollut mahdollisuus tutustua tuotteisiin etukäteen Milanossa.

Daily Mail -lehden mukaan esillä olevien älykeittiöiden ominaisuuksia tullaan vielä kehittelemään, mutta muotoilu ja ulkonäkö tulee todennäköisesti pysymään samanlaisena kuin esittelyversioissa. Älykeittiötasoilla IKEA pyrkii tekemään ruoanlaitosta entistäkin mielekkäämpää ja helpompaa.