Äidit ovat aina tienneet? Vuoteensa petaavat ovat muita onnellisempia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hunch.com -verkkosivuston tekemän tutkimuksen mukaan petinsä aamuisin petaavat ihmiset ovat muita onnellisempia. Kyselyyn otti osaa 68.000 ihmistä, joista 59 prosenttia ei koskaan petaa vuodettaan, 27 prosenttia petaa ja 12 prosenttia heistä maksoi kodinhoitajalle, joka teki sen heidän puolestaan.

Miljoonat lapset saavat päivittäin kuulla äidiltään siitä, etteivät nämä petaa sänkyään, vaikka asiasta on sovittu yhdessä. Ehkä äidit kuitenkin tietävät jotain mitä lapset eivät. Kyselyssä nimittäin tutkittiin onnellisuuden liittymistä sängyn petaamiseen ja kävi ilmi, että sänkynsä petaajista 71 prosenttia tunsi itsensä onnelliseksi.

Ihmiset, jotka eivät pedanneet sänkyään olivat 62 prosentin enemmistöllä onnettomia. Sänkynsä aamuisin petaavat heräsivät virkeämpinä, pitivät työstään, omistivat kotinsa ja harrastivat liikuntaa säännöllisesti. Petivaatteet sekaisin jättävät heräsivät väsyneinä, vihasivat työtään, asuivat vuokralla ja välttelivät urheilua.

Sängyn petaaminen tuo päivään jo hiukan enemmän järjestelmällisyyttä heti heräämisestä lähtien. Psychology Today -sivuston mukaan siisti koti vaikuttaa myös positiivisesti omaan mielentilaan ja pieni joka-aamuinen askare saa päivän alkamaan hieman ahkerampaan sävyyn.