NASA esitteli maapallon lipun: ”Symboloi elämää Maassa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto on julkaissut virallisen ehdotuksensa lipulle, joka edustaisi kotiplaneettaamme. Ehdotettu lippu on tumman sininen ja lipun keskellä on renkaista muodostuva kukkakuvio, joka symboloi NASAn mukaan elämää Maassa.

NASA
NASA

Lipun kuviolla on haluttu havainnollistaa Maan yhtenäisyyttä. Seitsemän rengasta ovat kiinni toisissaan ja se symboloi sitä, että kaikki Maassa ovat kytköksissä toisiinsa ja kaikki vaikuttaa toisiinsa tavalla tai toisella.

Lipun sininen väri on peräisin Maan suurista meristä, jotka kattavat suurimman osan planeetasta. NASA:n mukaan lippua voi myös katsella siitä näkökulmasta, että keskellä olevat renkaat ovat planeettamme Maa ja ympäröivä sinisyys on avaruus. Metro-lehden mukaan lipun on suunnitellut Oskar Pernefeldt. Suunnittelytyötä ja lipun taustatietoja voi käydä tarkistelemassa flagofplanetearth -verkkosivuilta.