Keskuspankki tuskastui – seteli-ilmiö leviää Kanadassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes jokainen on todennäköisesti joskus piirrellyt kynällä seteleihin jonkinlaisia kuvioita. Kanadassa on parhaillaan käynnissä varsinainen trendi-ilmiö, joka ei ole kuitenkaan lainkaan maan keskuspankin mieleen. Seteleitä nimittäin tuhritaan oikein urakalla.

Kanadan keskuspankki on pyytänyt, että ihmiset lopettaisivat viiden dollarin seteleiden tuhrimisen kynillä. Joku nimittäin huomasi jo vuosia sitten, että setelissä poseeraavasta Kanadan entisestä pääministeristä, Sir Wilfrid Laurierista, saa melko helposti piirrettyä Star Trek -klassikkosarjasta tunnetun Spockin.

Tämä ”spocking” on sittemmin yleistynyt, ja varsinainen buumi syntyi, kun Spockin hahmoa näytellyt Leonard Nimoy menehtyi taannoin. Seteleiden tuhriminen ei ole Kanadassa laitonta. Keskuspankin mukaan sotkeminen voi kuitenkin estää setelin käyttämisen maksuihin.