Selfie paljasti ISIS-tukikohdan sijainnin – USA pommitti heti maan tasalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvallat on viime aikoina iskenyt aktiivisesti ISIS-taistelijoita vastaan Lähi-Idässä. Varsinaisen sotilastiedustelun lisäksi jenkkiarmeija käyttää tiedusteluun myös hieman tavanomaisempia keinoja selvittääkseen olennaisia tietoja joukoista.

Nyt erään harkitsemattoman ISIS-sotilaan mokan takia tukikohdan päämaja pommitettiin maan tasalle. Yhdysvaltojen armeija sai nimittäin tietää tukikohdan sijainnin niinkin tavanomaisesta paikasta kuin sosiaalisesta mediasta. Eräs sotilas julkaisi itsestään selfie-valokuvan, joka päätyi nopeasti amerikkalaisten tietoon.

Kuvan perusteella tiedusteluväki selvitti nopeasti missä kuva oli otettu, ja jo 22 tunnin kuluttua tukikohdan päämaja pommitettiin maan tasalle kolmella GPS-ohjatulla JDAM-täsmäohjuksella. Yhdysvaltojen armeijan kenraali Hawk Carlisle vahvisti tiedon Defense Tech -julkaisulle.