Jenkkipoliisit iskivät teinien allasbileisiin – törkeä ylilyönti videolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa monet kansalaiset pelkäävät nykyisin enemmän poliisia kuin rikollisia, sillä poliisi on tappanut viime vuosina satoja erityisesti mustaihoisia ihmisiä. Merkittävä osa uhreista on ollut aseettomia. Nyt verkossa leviää video tuoreesta ylilyönnistä.

Viikonloppuna Teksasin McKinneyssä järjestettiin teini-ikäisten allasbileet, jossa juhlittiin erään nuoren syntymäpäiviä. Paikalle Craig Ranch North -asuinalueen yleiselle uima-altaalle oli saapunut kymmenittäin nuoria. Lopulta eräs bileisiin osallistunut tyttö ajautui sanaharkkaan äitinsä kanssa, ja äiti soitti paikalle poliisit.

Viranomaiset eivät tyytyneet vain rauhoittelemaan menoa ja pyytämään nuoria poistumaan paikalta, vaan iskivät bileisiin väkivaltaisesti useiden partioiden voimalla, Daily Dot kertoo. Parhaillaan verkossa leviää video, jossa poliisien törkeä ylilyönti paljastui.

Viranomaisilla ei ollut syytä pidättää ketään, mutta silti ainoastaan mustaihoiset ja muut etnistä taustaa omanneet juhlavieraat saivat karua kohtelua. Videolla nähdään miten poliisi kaataa paikalta poistuvia teini-ikäisiä poikia ja tyttöjä väkivalloin maahan makaamaan ja panee osalle käsiraudat.

Eniten kohua on aiheuttanut poliisi, joka noin kolmen minuutin kohdalla ottaa esiin virka-aseensa. Poliisi uhkasi nimittäin aseella teinipoikia, jotka yrittävät auttaa poliisin käsiin joutunutta vielä bikineissä olevaa teinityttöä. Lopulta poliisi vääntää teinitytön väkisin maahan ja panee tälle käsiraudat. Videon kuvasi valkoihoinen poika, johon poliisit eivät sen sijaan kiinnittäneet mitään huomiota. Kuten eivät muihinkaan valkoihoisiin nuoriin.

Aseella uhannut poliisi on nyt määrätty virkavapaalle tapauksen tutkinnan ajaksi.