Suomalaisvideo leviää maailmalla – hot dog kaivinkoneella!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme viime vuonna Aleksi Nurmela -nimisestä miehestä, joka kokoaa Youtube-videollaan Lego-rakennelmaa kaivinkoneella. Aleksi ei ole ainoa suomalainen, jonka uskomattoman tarkka kaivinkoneen käyttö on herättänyt huomiota ulkomaita myöten.

Huoltoasemaketju Statoil julkaisi Youtubessa mainosvideon, jossa Juha-Pekka Perämäki esittelee hämmästyttäviä taitojaan kaivinkoneen ohjaimissa. Mies valmistaa herkullisen hot dogin lisäämällä siihen täytteitä lähes kirurgisella tarkkuudella useiden tonnien painoisella koneella. Videon lopussa mies nostaa hot dogin kaivurilla kaverinsa Antin eteen syötäväksi.

Mainosvideo on noteerattu myös ulkomailla, ja esimerkiksi Mashable-sivusto uutisoi siitä aikaisemmin tällä viikolla. Videon tuottaneen SMFB Enginen mukaan mainoksessa ei käytetty lainkaan erikoistehosteita. Juha-Pekka Perämäen kerrotaan myös mokanneen ainoastaan kerran videon kuvausten 30 oton aikana.