Näin Suomessa: Romanivarkaat rysän päältä kiinni – eivät saaneet edes syytettä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime vuosina yleistynyt maamme rajojen ulkopuolelta tulevien rikollisten operointi. Varsinkin Itä-Euroopan maista Suomeen saapuu vuosittain valtava määrä rikollisia, jotka poistuvat myöhemmin maasta rikollisesti hankittu saalis mukanaan. Taannoin kaksi romanivarasta jäi kiinni Katajanokan satamassa.

Tamperelainen mies on nyt tuonut julkisuuteen tapauksen asiakirjat saatuaan tietää, että kiinni jääneet romanirikolliset päätettiin jättää sekä syyttämättä että sen johdosta myös rangaistuksetta. Kaksi miestä jäi kiinni, kun he olivat kuljettamassa maasta rikollisesti haltuunsa saamaa saalista. Mukana oli myös tamperelaismieheltä varastettu kevytmoottoripyörä.

Kihlakunnansyyttäjän päätös
Kihlakunnansyyttäjän päätös

Viranomaisille selvisi nopeasti, että kyseessä oli rikollisesti haltuun saatu ajoneuvo, joten miehet otettiin kiinni ja asiasta tehtiin rikosilmoitus. Nyt kihlakunnansyyttäjä on kuitenkin päättänyt jättää syytteen nostamatta, vaikka näyttö rikoksesta on kiistaton. Syyttäjä perustelee päätöstä sillä, että ”asian käsittelyn jatkamisesta aiheutuvat kustannukset olisivat selvässä epäsuhteessa asian laatuun ja siitä mahdollisesti odotettavissa olevaan seuraamukseen”.

– Asiassa esitutkinnassa saadun näytön perusteella todennäköiset syyt syytteen nostamiselle olisivat olemassa, kihlakunnansyyttäjä toteaa päätöksessään.

Päätös on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa ihmetystä, sillä jatkossa tämä sama parivaljakko voi mitä ilmeisimmin palata vapaasti rötöstelemään Suomeen ilman, että heillä olisi kontollaan merkintää rikoksesta, josta he jäivät verekseltään kiinni.