Rannikkovartiosto pelasti kilpikonnien hengen – ei ollutkaan huumelöytö

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain rannikkovartiosto oli saanut kalastajalta ilmoituksen epäilyttävästä merkistä meressä. Kaliforniassa Alamedan edustalla on merialue, joka on tunnettu huumeiden salakuljettajien reittinä.

Merestä löytyy ajoittain huumelasteja, jotka on merkitty kelluvilla pulloilla tai pienillä poijuilla. Rannikkovartiosto oli varautunut huumeiden löytämiseen, mutta paikalta löytyikin jotain muuta. Vedessä kelluvien pullojen ympärillä oli kalastusverkkoa ja verkossa oli jumissa kaksi merikilpikonnaa.

Kalastajan tekemän ilmoituksen ansiosta kilpikonnat pelastuivat. Verkkoon takertuneet kilpikonnat vapautettiin ja ne pääsivät takaisin mereen. Huumeoperaatio oli muuttunut pelastusoperaatioksi ja ellei rannikkovartiosto olisi sattunut paikalle, olisi kilpikonnilla ollut todennäköisesti karu kohtalo.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat