Venäjä kielsi joogaamisen: ”Uskonnollisen kultin harjoittamista”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäjällä viranomaiset ovat lähestyneet joogastudioita kirjeillä, joissa vaaditaan joogatuntien lopettamista. Viranomaisten mukaan joogaaminen on uskonnollisen kultin harjoittamista ja se on Venäjällä ankarasti kielletty.

Joogamuodoista erityisesti hathajooga on venäläisviranomaisten mukaan verrattavissa kultilliseen toimintaan. Moscow Times -lehden mukaan useita joogastudioita on vaadittu lopettamaan tuntien pitäminen.

Jooga-opettajana työskentelevä Inga Pimenova kertoi, että hän järkyttyi nähdessään viranomaisten lähettämän kirjeen. Pimenovan ja hänen oppilaidensa mielestä kielto on naurettava.

Vaikka hathajooga on alunperin saanut alkunsa hindu-uskonnon opetuksista ja sen perustajana pidetään Shivaa, ei tunneilla ole mitään tekemistä uskonnollisen kultin harjoittamisen kanssa. Jää nähtäväksi uhmaavatko joogaajat viranomaisia suuntaamalla jatkossa pimeästi järjestetyille hathajoogatunneille.