Kameran esittelyvideo vetää hiljaiseksi – korvaa kaukoputken

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ammattivalokuvaajat ympäri maailman ovat testailleet huippuluokan tarkennuksen sisältävää kameraa ja julkaisseet siitä uskomattomia videoita. Kuvaajat eivät ole käyttäneet mitä tahansa kameraa, vaan heidän käsissään on ollut 83-kertaisella optisella zoomilla varustettu Nikon P900.

Youtubessa julkaistut videot vetävät sanattomiksi. Gizmodo-sivuston mukaan valokuvaajan vakaassa käsittelyssä kamera toimii kuin kaukoputki. Kohteet, joita ihmissilmä ei erota maisemasta paljastuu kameran tarkennuksen avulla. Eräs kuvaaja tarkensi kohti Kuuta ja lopputuloksena videolle tallentui näky Kuun pinnan muodoista.

Japanilaisesta kaupungista kuvattu video puolestaan todistaa, että kamera on vähän liiankin helppo väline vakoilemiseen, sillä pilvenpiirtäjien ikkunoissa olleet ihmiset tallentuivat kameraan yksityiskohtaisesti. Kameran tarkennusominaisuus on niin uskomaton, että se sopisi erinomaisesti James Bond -elokuviin salaisten agenttien apuvälineeksi.