Valkohai kuolemaisillaan rannalla – ihmisjoukko pelasti hengen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valkohaita on totuttu pitämään merten jumimpina petoina, mihin populaarikulttuurilla ja Tappajahain kaltaisilla elokuvilla on oma osuutensa. Tosiasiassa hait surmaavat maailmassa vain muutamia ihmisiä vuosittain.

Tuore uutinen osoittaa, että toisinaan ihmiset ovat valmiina auttamaan myös vaarallisimpina petoina pidettyjä eläimiä pois pinteestä. Massachusettsin Cape Codista löydettiin maanantaina rannalle huutoutunut, noin kaksimetrinen valkohai. Paikallaolijat ryhtyivät nopeasti toimenpiteisiin pelastaakseen eläimen.

Youtubessa julkaistulla videolla nähdään, kuinka rannallaolijat yrittävät pitää kalan kosteana kaatamalla sen päälle vettä. Tämän jälkeen merenelävän ympärille sidotaan köysi, ja se vedetään turvallisesti takaisin mereen. CBS Boston -uutissivuston mukaan hai vaikutti veteen päästyään selviytyneen tilanteesta säikähdyksellä.