Mysteerikuva leviää: ISIS värvää kanoja pommittajiksi?

Ohhoh! · Annika Kela

Viikonloppuna Lähi-Idästä levisi verkkoon järkyttävä video, jossa ISIS räjäytti pikkulapsen. Samaan aikaan verkossa on levinnyt myös kuvia kanasta, johon on kiinnitetty ilmeisesti kotitekoisia räjähteitä. Joukko ISIS-terroristeja on uhkaillut käyttävänsä kanoja pommitustarkoituksessa.

Valokuvaa on jaettu sekä ISIS-vastaisten ihmisten että ISIS-järjestöä tukevien ihmisen keskuudessa. Monet ovat olleet sitä mieltä, että kyseessä voi olla myös mauton pilakuva. Daily Star -lehden mukaan on kuitenkin pieni epäilys, että kuva saattaa olla aito.

Asiantuntijoiden mukaan ISIS-järjestön vuosia kestänyt sota on johtanut siihen, että heidän ammuksensa ja aseensa alkavat käydä vähiin. Eläinten hyödyntäminen pommien kantajina voisi olla heiltä seuraava looginen askel. Järjestö, joka kylvää kuolemaa ja tuhoa näkee eläimet helppoina uhrattavina sodankäynnissä.