Simpsonit ennusti Donald Trumpin presidenttiyden vuosia sitten

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtubessa tarjoiltiin taannoin esimakua Simpsonit-sarjan tulevasta jaksossa, joka käsittelee varsin ajankohtaista aihetta. Videolla Homer Simpson tapaa presidenttiehdokkaana olevan Donald Trumpin, ja joutuu ajatuksissaan miehen hiusten lumoamaksi.

Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Donald Trumpin mahdolliseen tulevaan presidentin virkaan on viitattu sarjassa. Sarjan jo vuonna 2000 esitetty jakso Bart to the Future sijoittuu tulevaisuuteen, vuoteen 2030. Jaksossa Lisa Simpson on Yhdysvaltojen presidentti, ja maan talous on huonossa jamassa maan edellisen johtajan toimien vuoksi. Lisaa edeltäneen presidentin paljastetaan olleen Donald Trump.

Simpsonit-sarjassa on tehty ennenkin ennustuksia, jotka ovat osuneet hämmästyttävän lähelle totuutta. Sarjan väitetään muun muassa ennakoineen FIFA:n korruptioskandaalin, Applen älylaitteet ja jopa Ebola-viruksen leviämisen. Simpsonien 26-vuotiseen taipaleeseen mahtuutosin varmasti myös monia ennustuksia, jotka eivät ole käyneet toteen – ainakaan vielä.