Skandaali Kiinan olympialaisissa – tunnuskappale onkin Frozen-kopio?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pekingin vuonna 2022 järjestettäviin talviolympialaisiin on vielä aikaa, mutta suurtapahtuman järjestelyt on jo aloitettu maassa. Urheilutapahtuman musiikkipuolesta huolehtii joukko Kiinan eturivin muusikoita, kuten maan johtavassa musiikkiopistossa opiskellut Zhao Zhao.

Yksi tapahtuman tunnuskappaleista, Zhao Zhaon The Ice and Snow Dance, on jo tässä vaiheessa herättänyt kohua plagiointiepäilyjen vuoksi. Kappale nimittäin muistuttaa epäilyttävän paljon Disneyn Frozen-elokuvassa kuultua, suuren suosion saavuttanutta Let It Go -hittiä.

Kappaleiden samankaltaisuus tulee hyvin esille Youtube-käyttäjä Jack Sze julkaisemassa mashup-versiossa. Tapaus on herättänyt runsaasti raivoa Kiinan sosiaalisessa mediassa, Weibossa. Rocket News -sivuston mukaan paikalliset ovat kutsuneet Zhao Zhaon kappaletta muun muassa häpeälliseksi kopioksi Disney-hitistä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat