Amerikkalaistutkimus: Avioliitto vähentää alkoholiongelmia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Missourin ja Arizonan yliopiston tutkijat ovat yhdistäneet voimansa tutkiakseen alkoholin käyttöä avioliitoissa. Tutkimuksen tulokset ovat osoittaneet, että avioliiton solmimisen myötä osapuolien alkoholin käyttö romahti.

Tutkimukseen oli osallistunut joukko koehenkilöitä, joista osalla oli vakavia alkoholiongelmia. Analysoidun datan mukaan avioliiton solmiminen johti siihen, että alkoholin käyttö alkoi hiljalleen vähentyä. Monien kohdalla alkoholin käyttäminen loppui lähes kokonaan.

Psykologi Matthew Leen mukaan suurin syy muutokselle on todennäköisesti se, että avioliiton myötä osapuolet omaksuvat itselleen uuden roolin. Pariskunta on keskustellut tulevasta avioelämästään ja molemmat alkavat tavoitella heille asetettuja tavotteita omien tehtäviensä kautta.

Uuden roolin hyväksymisestä on apu alkoholiongelmiin, sillä henkilö alkaa ajatella, että alkoholin käyttöön liittyvät ongelmat kuuluivat menneisyyteen ja aiempaan rooliin. Uudenlainen ajatusmaailma auttaa keskittymään tulevaisuuteen ja sen rakentamiseen.

Arizonan yliopiston professori Laurie Chassinin mukaan koehenkilöiden ikä oli myös vaikuttava tekijä. Avioliiton solmimisen myötä koehenkilöt halusivat rauhoittaa elämäntyylinsä. Käyttäytymiseen vaikutti myös se, että monet pariskunnista halusivat perustaa perheen avioliiton solmimisen jälkeen.

Daily Mail -lehden mukaan jopa tutkijat olivat yllättyneitä siitä, kuinka suuri vaikutus avioliitolla oli osapuolten alkoholin käyttöön. Tulokset ovat vahvistaneet, että avioliitot ovat pelastaneet monien alkoholiongelmaisten tulevaisuuden.