Roskalaatikoista New Yorkin kattava WLAN-nettiverkko

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Langattomien tietoverkkojen tarjoaminen on ollut viime vuosina kovassa kasvussa monissa kaupungeissa, ja varsinkin turistit ovat usein täysin WLAN-verkkojen varassa. Aniharvoin langattomat verkot kattavat kuitenkin koko kaupungin, ja tilanne on sama myös New Yorkin suurkaupungissa.

Jätealan yritys Bigbelly suunnittelee parhaillaan mullistavansa New Yorkin WLAN-verkkojen tarjonnan. Sen tarkoituksena on muuttaa yhtiön kaikki roskalaatikot tukiasemiksi. Projekti on jo toteutumisen asteella, sillä pilottihanke on jo käynnissä, Computerworld uutisoi.

Bigbelly toimii lukemattomissa muissakin Yhdysvaltojen kaupungeissa, joten toteutuessaan hanke voisi mullistaa langattomien tietoverkkojen tarjoamisen koko maassa. Yhtiön roskalaatikoita on esimerkiksi New Yorkissa niin paljon, että nyt olisi mahdollista rakentaa koko kaupungin kattava verkko.