Krokotiiliin saaliiseen kiinnitettiin kamera – tätä et haluaisi tosielämässä kokea

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Krokotiilit ovat tehokkaita saalistajia, etenkin vedessä liikkuessaan. Suomalaisten todennäköisyys päätyä matelijan kitaan on kuitenkin onneksi melko pieni, sillä krokotiilejä ei tunnetusti elä luonnossa näillä leveysasteilla.

Mikäli kuitenkin haluaa tietää, miltä krokotiilin syömäksi joutuminen näyttäisi, voi asian selvittää National Geographicin tuoreelta Youtube-videolta. Valokuvaaja Trevor Frost ja elokuvantekijä Melissa Lesh lähtivät kuukauden kestävälle matkalle Australiaan kuvatakseen krokotiilejä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Tarkoitus oli saada taltioitua ainutlaatuista materiaalia myös matelijan saaliin näkökulmasta.

Trevor ja Melissa kiinnittivät kameroita kauko-ohjattaviin leluveneisiin yrittääkseen houkutella krokotiileja niiden kimppuun. Lopulta yritykset onnistuivat, ja kameralle onnistuttiin tallentamaan uskomatonta videomateriaalia veitsenterävät hampaat edellä hyökkäävästä matelijasta.