Uusi hittijuoma hämmentää: FAT Water piristää ja nesteyttää

Viihdeuutiset · Annika Kela

Monet kuntoilijoista ovat löytäneet uuden lempijuomansa FAT Water -rasvajuomista. Toisin kuin voisi luulla, FAT Water -juoman tehtävänä ei ole kasvattaa painoa, vaan olla vaihtoehto sokerisille ja lisäaineisille energiajuomille.

FAT Water -juomien kehittäjä on Dave Asprey, joka tunnetaan entuudestaan Bulletproof Coffee -kahvijuomasta. Kyseinen kahvijuoma on osoittautunut hitiksi sen tehokkaasti piristävän vaikutuksen takia. Bulletproof Coffee valmistetaan Aspereyn mukaan rasvasta, kookosöljystä ja kahvista. Näiden ainesosien yhteisvaikutus toimii tehokkaana piristeenä.

Asperey huomasi, että kookosöljyn ainesosat toimivat piristeenä myös pelkkään veteen sekoitettuna, joten hän kehitti valikoiman rasvajuomia, jotka hän nimesi yksinkertaisesti FAT Water -juomiksi. Rasvajuomat ovat olleet suosittuja, sillä sen lisäksi, että ne ovat terveellinen vaihtoehtoehto energiajuomille, ovat ne tehokkaita nesteyttäjiä ja piristäjiä.

Kookosrasvajuomia juoneet ovat myös huomanneet ruoansulatuksen toimivan paremmin. FAT Water -juomia ei vielä toistaiseksi myydä Suomessa. Uteliaimmat voivat kuitenkin valmistaa rasvajuomaa itse sulattamalla ja sekoittamalla kaksi teelusikallista kookosöljyä puoleen litraan vettä.

Daily Mail -lehden mukaan itse valmistettuja juomia ei kannata säikähtää, sillä koostumus ja maku mukailee saippuavettä. FAT Water -juomien valmistaja lupaa, että kauppojen hyllyillä olevat FAT Water-juomat ovat kotitekoisia herkullisempia.