Maailman periksiantamattomin puu on tässä! Uskomaton kasvupaikka

Viihdeuutiset · Annika Kela

Washingtonin Olympic-kansallispuistossa kasvavasta puusta on tullut elämää kuvastava symboli. Rotkon keskellä sinnittelevä puu on saanut lempimekseen Tree of Life, sillä se tuo monille mieleen elämän haurauden ja haasteellisuuden.

Vastoinkäymisistä huolimatta puu ei ole luovuttanut, vaan se on kaikin voimin pitänyt kiinni elämästä. Lopputuloksena on puu, joka roikkuu rotkon reunoilta juuriensa avulla. Pienikin sortuma voi koitua sen kohtaloksi.

Puun elämä on ollut yhtä selviytymistaistelua. Se on alkanut kasvaa eroosion runtelemassa paikassa. Ajan myötä puun alla olevan luolan katto on alkanut sortua ja lopulta puu on jäänyt roikkumaan juuristaan ilmaan. Sateet ovat huuhtoneet vähäisenkin maa-aineksen pois puun alta ja nyt puu sinnittelee rotkon reunoilta kiinni pitäen.

Tree of Life -puulla on useita kohtalotovereita maailmassa. Bahrainissa kasvava Tree of Life on yksi tunnetuimmista, sillä keskellä aavikkoa kasvava puu on yli 400 vuotta vanha. Nämä puut sinnittelevät haastavissa olosuhteissa vuodesta toiseen ja ne ovat periksiantamattomuuden perikuvia.