Tekaistu kuva Pariisin pommittajasta leviää – sanomalehtikin meni halpaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pariisin terrori-iskujen jälkeen sosiaalisessa mediassa levisi kuva, jossa esiintyvän miehen väitetään kuuluneen ISIS-terroristiryhmään. Otoksessa hymyilevä mies on pukenut päälleen pommiliivin ja pitelee käsissään Koraania.

Kuva on kuitenkin photoshopattu, eikä siinä esiintyvä mies kuulu terroristijärjestöön. Kuvassa esiintyvä mies on Vereen Jubbal, kanadalainen sikhiläinen freelancer-toimittaja. Alkuperäisessä versiossa Vereen ottaa selfie-kuvaa peilin kautta tablettitietokoneellaan.

Photoshopattu kuva ehdittiin julkaista aitona muun muassa espanjan luetuimpiin kuuluvassa La Razon -sanomalehdessä ja italialaisen Sky TG 24 -televisiokanavan Twitter-tilillä. Ilmeisesti kellään ei käynyt mielessä, että Koraanilla ei tiettävästi voi ottaa selfie-kuvia.