Rahtilaivan kapteeni joi puoli pulloa rommia – 128-metrinen alus karille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Robert Louis Stevensonin Aarresaari-kirjassa sanottiin: ”Huh-hah-hei ja rommia pullo”. Nyt lause on muuttunut puolitotuudeksi erään venäläiskapteenin kohdalla, sillä hän rysäytti 128-metrisen rahtialuksen karille. Kapteeni oli nauttinut puoli pulloa rommia.

Yhdistyneen Kuningaskunnan merionnettomuuslautakunta on julkaissut raportin, jonka mukaan helmikuussa venäläisen Lysblink Seaways -aluksen karille ajanut kapteeni on ollut erittäin tuhdissa humalassa ennen onnettomuutta. 36-vuotias mies oli nauttinut puoli pulloa rommia vain hetkeä ennen työvuoronsa alkamista.

Miehen ohjaama rahtialus oli kuljettanut 50 tonnia jätepaperia Irlannista Norjaan. Alus oli rysäyttänyt rantakallioon New Rocksin alueella puoli kolmen aikaan aamuyöllä 24,5 kilometrin tuntivauhdilla. BBC:n mukaan laivasta oli päässyt onnettomuuden yhteydessä noin 25 tonnia öljyä mereen.