Simpsonit ajan hermolla – kunnianosoitus Pariisin iskujen uhreille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailma järkyttyi perjantaina 13. marraskuuta, kun terroristijärjestö Isis suoritti sarjan tuhoisia iskuja Ranskan Pariisissa. Monet osoittivat iskujen jälkeen tukeaan ja myötätuntoaan uhreille Jean Jullien suunnitteleman, rauhanmerkin ja Eiffel-tornin yhdistävän symbolin avulla.

Myös animaatiosarja Simpsonit on osoittanut hienovaraisella, mutta tehokkaalla keinolla kunniaa Pariisin iskujen uhreille. Tuoreessa Lisa with an S -jaksossa nähdään vilaukselta Lafayette-nimisen musikaalin mainos. Mainosta koristaa Jean Jullienin suunnittelema tuttu rauhaa Pariisille -symboli.

Simpsonit-sarjassa on aikaisemminkin muistettu terrori-iskuissa ja katastrofeissa menehtyneitä. Tammikuussa esitetyn jakson lopussa nähtiin kohtaus, jossa Simpsonien perheen Maggie-vauva pitelee Je Suis Charlie -lippua.