Japanin rannikolle ajautunut mystisiä laivanhylkyjä – täynnä ruumiita!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Japanin luoteisosan rannikolle on viimeisten kahden kuukauden aikana ilmestynyt 12 puista laivanhylkyä. Alusten sisältä on japanilaisen NKH-kanavan mukaan löydetty yhteensä 25 mätänemistilassa olevaa ruumista. Veneiden alkuperä on toistaiseksi mysteeri Japanin viranomaisille.

Puisten laivojen uskotaan olevan peräisin Pohjois-Koreasta. Yhden teorian mukaan ne kuuluvat kalastajille, jotka on pakotettu matkustamaan paremman saaliin perässä liian kauas kotisatamastaan. Alusten polttoaine olisi loppunut, ja ne olisivat jääneet ajelehtimaan merelle. Toisen teorian mukaan veneet kuuluvat loikkareille, jotka ovat paenneet Pohjois-Koreasta turvapaikan toivossa.

Useimmissa tapauksissa laivoista löydetyt ruumiit ovat olleet niin huonossa kunnossa, että kuolisyyn määritteleminen on ollut mahdotonta. Yhdestä aluksesta löydettiin kuusi pääkalloa ja yksi kokonainen ruumis, kun taas toisen veneen sisältä paljastui kaksi päätöntä ruumista.

Pohjois-Korealaista alkuperää puoltaisi veneiden alkeellinen tyyli. Noin 10-12 metrin pituisia laivoja ei ole varustettu GPS-navigaattoreilla tai muilla nykyaikaisilla laitteilla. Aluksia kuvaillaan myös erittäin hitaiksi, eivätkä ne kestä kovia aaltoja.