Jo toinen punainen hälytys Pekingiin – aurinko katosi saastepilven taakse

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinan suurkaupunkien saastetilanne on muuttunut viime vuosina erittäin vaaralliselle tasolle. Hengitysilma on ollut jo niin huonoa, että näkyvyys on ajoittain hädin tuskin kolmea metriä. Peking antoi punaisen hälytyksen toistamiseen kuukauden sisään.

Splash
Splash
Splash
Splash

Pekingin ympäristövirasto on varoittanut vakavimmalla mahdollisella tavalla kansalaisiaan ilmansaasteista. Ilma on täynnä ihmisille haitallisia hiukkasia, ja kiinalaisia kehoitetaan pysymään sisätiloissa ja rajoittaa liikkumista. Ulkona työskenteleminen on kiellettyä rajoituksen aikana ja yksityisautoilua on rajoitettu erillissäännöin.

Associated Pressin julkaisema video kertoo karua totuutta Pekingin tilasta. Aurinko paistaa, mutta sitä ei näe savusumun takaa. Kerroimme taannoin, että yritykset ottavat saasteista kaiken irti. Kauppojen hyllyille on tullut happipulloja, jotka on täytetty puhtailla Fanjingin ja Leigongin vuoristoalueiden ilmalla. Lisäksi muotisuunnittelijat ovat lisänneet kasvomaskit valikoimiinsa.