Myrskyllä odottamaton seuraus – outo vaahto valtasi kaupungin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suurimpia vaahtobileitä metsästävien kannattaa ottaa suunnakseen Ranskassa sijaitseva Penmarchin kylä. Vaahtobilettäjien kannattaa tosin varautua siihen, että kaupungissa vallitsee vaahdon ansiosta hirveäksi kuvailtu haju.

Ranskan länsirannikolla sijaitsevan Penmarchin kadut ovat täyttyneet mereltä peräisin olevasta valkoisesta vaahdosta. Vaahto on kulkeutunut kylään mereltä Imogen-myrskyn aiheuttamien tulvien seurauksena.

Kylässä asuva Reddit-käyttäjä StuFX kuvaili vaahtoa sivustolla mädän kananmunan ja rikin hajuiseksi. Citylab-uutissivuston mukaan merivaahto on harvoin vaarallista ihmiselle. Mikäli rannikon lähistöllä on kuitenkin vahvaa leväkukintaa, se saattaa olla haitaksi terveydelle ja luonnolle.

Penmarch on joutunut valkoisen vaahdon valtaan aikaisemminkin. Kaupungin kadut täyttyivät vaahdosta myös tammikuussa ja vuonna 2014. Imogen-myrskyn mukaan tuomat vaahtotulvat ovat koetelleet myös Iso-Britanniassa sijaitsevaa Croyden kylää.