Nike esitteli futuristisia Paluu tulevaisuuteen -kenkiään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Paluu tulevaisuuteen, osa 2 -elokuvan ikimuistoisessa kohtauksessa nähtiin futuristiset Nike Air Mag -kengät. Niiden nauhat kiristyivät automaattisesti, vuodesta 1985 tulevaisuuteen matkustaneen Marty McFlyn hämmästykseksi.

Nyt Nike on tekemässä tulevaisuuden kengistä todellisuutta. Yhtiön Innovation 2016 -tapahatumassa esiteltiin HyperAdapt 1.0 -kenkiä, joiden nauhat kiristyvät itsestään käyttäjän laitettua jalkansa sisään.

Kenkien suunnittelijana toimivat Tinker Hatfield ja aikaisemmin muun muassa Nike Air Magin ja Air Yeezyn parissa työkennellyt Tiffany Beers. Beersin mukaan nauhat tiukentuvat jalan osuessa kengän sisään rakennettuun sensoriin. Nauhojen kireyttä voi säätää kengässä olevien nappien avulla.

Nike HyperAdapt 1.0 ei ole yhtiön ensimmäinen itsestään nauhansa tiukentava kenkä. Yhtiö lanseerasi viime vuonna pienen määrän Air Mag Sneakers with Power Laces -kenkiä, jotka ovat tarkka jäljennös Paluu tulevaisuuteen -elokuvan lenkkareista. Niiden tuotto ohjataan Michael J. Foxin perustamalle Parkinsonin tautia tutkivalle järjestölle.