Näin Dubaissa: ”Islaminusko kieltää WiFin varastamisen”

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Dubain islamilaiset uskonoppineet ovat antaneet lausuntonsa koskien langattoman verkkoyhteyden varastamista. Muftit julistivat fatwan, jonka mukaan langattoman verkkoyhteyden luvaton käyttö ei ole uskonnon näkökulmasta hyväksyttävää.

WiFi-yhteyttä koskeva fatwa on julkaistu Dubain kaupungin verkkosivuilla. Viranomaisten mukaan langattoman yhteyden luvaton käyttö on aiheena askarruttanut monia kaupungissa eläviä muslimeja ja nyt he ovat saaneet siihen vastauksen.

Fatwan mukaan muslimit saavat käyttää naapureidensa langattomia verkkoyhteyksiä, jos he ovat saaneet luvan liittymän omistajalta. Mikäli naapurit kieltävät muita asukkaita hyödyntämästä heidän langatonta verkkoaan, on sen käyttäminen silloin väärin.

Daily Mail -lehden mukaan langattomien verkkoyhteyksien varastaminen ei ole ainoa aihe, joka on mietityttänyt muslimeja. Kauneusleikkaukset ja elokuvien laiton lataaminen netistä ovat olleet aiheita, joihin monet ovat halunneet saada pätevöityneiden uskonoppineiden lausunnon. Toistaiseksi näihin aiheisiin ei ole saatu vielä vastauksia fatwan muodossa.