Ihmiset kokivat migreenin virtuaalitodellisuudessa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Migreeni on sairaus, joka aiheuttaa kohtauksellista päänsärkyä. Ihmiset kokevat migreenin eri tavoilla, mutta yleinen oire on kuitenkin viiltävä päänsärky. Säryn lisäksi migreenin aikana koetaan yleisesti näköhäiriöitä, valon arkuutta, näkökentän sumenemista ja huonovointisuutta.

Migreenin aikana koettua olotilaa on vaikeaa pystyä ymmärtämään ellei itse kärsi kyseisestä sairaudesta. Tämän vuoksi Excedrin teki ammattilaisten avulla virtuaalitodellisuuden, jossa henkilöt saivat kokea ystävän tai perheenjäsenen migreenin oireet.

Ystävät saivat virtuaalitodellisuuslasit päähänsä ja alkoivat kokemaan ystävän tai perheenjäsenen migreenikohtausta. Migreenin aikana tuntuvaa kipua ei arvatenkaan pystytty lasien avulla siirtämään koehenkilöille, mutta erilaiset huimausta ja sekavuutta aiheuttavat näköhäiriöt näyttivät olevan ystäville jo tarpeeksi vaikuttava kokemus.