Näin rikot auton ikkunan hätätilanteessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harva pystyy kuvittelemaan yhtä ahdistavaa kauhuskenaariota kuin se, että joutuisi veden syvyyksiin uppoavan auton sisälle. SmarterEveryDay – YouTube-kanava kertoo nyt vinkin, jonka avulla voi pelastaa henkensä hukkumiselta ja päästä ulos veden varaan joutuneen auton sisältä. Autosta paetaan ikkunan kautta.

Auton tuulilasi on valmistettu eri tavalla kuin auton ovissa olevat sivulasit. Moni epätoivoinen yrittäisi rikkoa ikkunat potkaisemalla niiden keskelle. Totuus kuitenkin on se, että sivulasit hajoavat parhaiten kohdistamalla iskun sen reunamille.

Suomessa on raportoitu lukuisia onnettomuuksia, jossa ajoneuvo on vajonnut veteen heikkojen jäiden pettäessä. Tällaisessa tilanteessa joutuu paniikkiin, eikä ihminen välttämättä osaa toimia rationaalisesti. Kun jokainen sekunti on merkityksellinen, kannattaa muistaa videolla näytetty esimerkki, eikä hakata laseja päämäärättömästi.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.