Nerokasta! Linnunpöntöt laajentavat WLAN-verkkoa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollantilainen startup-yritys Tree WiFi on kehitellyt linnunpöntön, josta on hyötyä sekä siivekkäille että ihmisille. Linnunpöntöt mittaavat ilmanlaatua, ja sen ollessa puhdas ne tarjoavat lähellä liikkuville ihmisille ilmaisen WiFi-yhteyden.

Ilmanlaadun tasoa voi tarkkailla linnunpönttöjen LED-valojen väristä. Ilmanlaadun ollessa hyvä, ihmiset voivat linnunpönttöjen ilmaista WiFI-yhteyteyttä älylaitteillaan. TreeWiFi tarjoaa käyttäjille myös vinkkejä, kuinka he voivat itse vaikuttaa ympäristönsä ilmanlaatuun. Hankkeelle haetaan yleisörahoitusta Heroes and Friends -sivustolla.

Mitä enemmän TreeWiFin älylinnunpönttöjä kiinnitetään puihin, sitä enemmän kaupunkien ilmanlaadusta saadaan kerättyä tärkeää tietoa. Yrityksen perustaja Joris Lamin pyrkimyksenä on Inhabitat-sivuston mukaan asennuttaa lähitulevaisuudessa ainakin 500 linnunpönttöä Amsterdamiin ja muihin Euroopan kaupunkeihin.