Nerokasta! Linnunpöntöt laajentavat WLAN-verkkoa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollantilainen startup-yritys Tree WiFi on kehitellyt linnunpöntön, josta on hyötyä sekä siivekkäille että ihmisille. Linnunpöntöt mittaavat ilmanlaatua, ja sen ollessa puhdas ne tarjoavat lähellä liikkuville ihmisille ilmaisen WiFi-yhteyden.

Ilmanlaadun tasoa voi tarkkailla linnunpönttöjen LED-valojen väristä. Ilmanlaadun ollessa hyvä, ihmiset voivat linnunpönttöjen ilmaista WiFI-yhteyteyttä älylaitteillaan. TreeWiFi tarjoaa käyttäjille myös vinkkejä, kuinka he voivat itse vaikuttaa ympäristönsä ilmanlaatuun. Hankkeelle haetaan yleisörahoitusta Heroes and Friends -sivustolla.

Mitä enemmän TreeWiFin älylinnunpönttöjä kiinnitetään puihin, sitä enemmän kaupunkien ilmanlaadusta saadaan kerättyä tärkeää tietoa. Yrityksen perustaja Joris Lamin pyrkimyksenä on Inhabitat-sivuston mukaan asennuttaa lähitulevaisuudessa ainakin 500 linnunpönttöä Amsterdamiin ja muihin Euroopan kaupunkeihin.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat