Lepakot valtasivat pikkukaupungin – alueelle julistettiin hätätila

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harva tietää, että lepakot ovat jyrsijöiden jälkeen maailman suurin nisäkäslahko, ja eri lajeja tunnetaan yli 1.100 kappaletta. Suomessa näistä on tavattu 13 lajia. Australiassa elävät hedelmälepakot ovat suomalaisia lajeja monta kertaa suurempia ja ne näyttävät lentäviltä koirilta.

Australialaiseen Batemans Bayn kylään on julistettu hätätila kaupunkiin lentäneen lepakkolauman takia. Laumassa on noin 100.000 suurikokoista ja nahkasiipistä harmaapäälentäväkoiraa. Pahalle haisevat eläimet pitävät kovaa ääntä, ja ne ovat vallanneet lähes jokaisen rantakaupungissa olevan puun.

Ihmiset eivät uskalla liikkua ulkona suurikokoisten lepakoiden takia. Australian ympäristöministeri Mark Speakman on myöntänyt, että ongelma on kiusallinen. Kaupungissa lentelee tällä hetkellä neljäsosa koko maan lepakkopopulaatiosta ja tilanne on äärimmäisen poikkeuksellinen, Daily Mail uutisoi.