Näin Yhdysvalloissa: Naiset perustivat oman aseakatemian

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on paljon alueita, joissa asekulttuuria ihannoidaan ja tuliaseen kantaminen mielletään suorastaan velvollisuudeksi. Aseiden puolustajien mukaan aseet eivät tapa ketään, vaan niiden käyttäjät. Ase kuuluukin monilla alueilla amerikkalaiskotien vakiovarusteisiin.

Nyt amerikkalaisnaiset ovat osallistuneet sankoin joukoin Babes with Bullets -aseakatemian koulutuksiin. Vain naisille tarkoitettu koulutus opettaa hameväkeä käsittelemään asettaan paremmin. Kurssilaiset haluavat puolustaa tehokkaammin itseään ja kotiaan. Lähes jokaisessa amerikkalaiskodissa on ase, mutta nyt myös naiset haluavat tulla niiden kanssa toimeen.

Yhdysvalloissa on tapana kantaa asetta, sillä se kuuluu ikään kuin kansalaisen perusvarusteisiin. Samaan aikaan maassa pyritään rajoittamaan aseiden kantolupia, koska monien mielestä tuliaseiden helppo saaminen ja hankkiminen on yksi syy Yhdysvaltojen väkivaltarikoksiin ja ongelmiin.

Yhdysvalloissa on kuollut arkisessa aseväkivallassa enemmän ihmisiä kuin koko maan historian aikana käydyissä sodissa yhteensä. Orlandon traaginen ampumistapaus on nostanut kiistellyn aiheen taas uudelleen julkiseen keskusteluun, vaikka se oli vain niin sanottu jäävuoren huippu.