Näin kännykän käytön lopettaminen vaikuttaa ihmiseen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset voivat varmasti olla samaa mieltä siitä, että he käyttävät liikaa omia puhelimiaan. Ihmisillä on tarve taltioida jatkuvasti omia tekemisiään ja kertoa niistä muille, minkä lisäksi heidän täytyy tietää ystäviensä ja koko maailman viimeisimmät tapahtumat reaaliajassa.

Elite Daily -sivusto julkaisi YouTube-kanavallaan mielenkiintoisen videon, jossa nähdään miten puhelimen käytön lopettaminen vaikuttaa ihmiseen. Puhelimen käytön lopettaminen ja vähentäminen vaikuttavat heti ihmisten ryhtiin vähentämällä myös niska-, selkä- sekä hartiasärkyjä.

Ihmiset ovat ilman puhelimiaan paljon sosiaalisempia, ja he pystyvät keskittymään myös omiin töihinsä tehokkaammin. Puhelimen rauhaan jättäminen vähentää myös stressiä ja antaa aivojen levätä. Ilman puhelinta sängyn lähettyvillä ihminen myös nukkuu paremmin.