Pikaravintoloiden henkilökunnan karut paljastukset

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomen pikaruokaloiden tarjonta on verrataen vähäistä, jos puhutaan Yhdysvaltojen markkinoista. Amerikkalaiset pääsevät nauttimaan uppopaistettua roskaruokaa likimain jokaisessa kadun kulmassa. Hampurilasketjujen lisäksi maassa on kymmeniä eri pikaruokalayritystä pitsoineen, kanansiipineen ja tacoineen.

Nyt roskaruokaravintoloiden työntekijät ovat paljastaneet ällöttäviä yksityiskohtia ravintoloista Redditissä. Yksi ravintolatyöntekijä joutui kerran palauttamaan kanaerän, koska se oli mennyt vanhaksi. Kylmäauton kuljettaja oli sanonut vievänsä kanaerän Kentucky Fried Chicken -ravintolaan, koska heille kuulemma kelpaavat kaikki.

Taco Bell -ravintolan työntekijä kertoi, että heidän annoksissa käyttämänsä paputahna seisoo huoneenlämmössä koko päivän. Toinen smoothie-ravintolassa työskennellyt paljasti, että mehupuristimia ja sekoittimia pestään ehkäpä kerran päivässä. Toisin sanoen allergisten ihmisten tulee varmistaa, että kone on putsattu ennen heidän juomansa valmistamista. McDonald’sissa puolestaan tilataan hyvin harvoin kalahampurilaisia, joten työntekijän mukaan leivitetyt pakastefileet ovat usein vanhoja.

Koska kyse on nimettömistä paljastuksista, tulee niihin suhtautua varauksella.